"Det gjorde vi bra älskling." Lena och Micke Lagerljung sprang Parloppet för fjärde gången.

623 par sprang Parloppet


I dag gick ett av sommarens mysigaste lopp av stapeln. Parloppet i Hagaparken lockade 623 par. Par i kärlek, par i vänskap, par i systrar - ja, alla möjliga slags par.

   
Första starten gick 18.00. En i varje par sprang högervarv, medan den andra sprang vänstervarv - och möttes någonstans på vägen. Lena Lagerljung som sprang med sin man Micke Lagerljung hoppades att de inte skulle mötas för tidigt.

– Haha, ja, hade vi mötts när jag bara sprungit två kilometer så skulle ju jag ha gjort en sämre tid, säger Lena.
Båda två var nöjda med dagens lopp, och det var varken första eller sista gången de sprang.


Par i systrar. Maria Söderström och Helena Angetun sprang sitt första Parloppp.

– Jag tror att det här var fjärde gången vi sprang Parloppet. Det är ett perfekt lopp om man bor i stan, så lätt att ta sig hit. Dessutom är det så trevlig stämning runt omkring här. Men det roligaste av allt är att man faktiskt möts någonstans mitt på banan, säger Micke.

– Ja, det är himla kul. Men det är lätt att underskatta distansen och dra iväg för snabbt - fem kilometer känns inte så långt. Det var jobbigt idag.

Helena Angetun sprang med sin syster Maria Söderström. Det var första gången de sprang parloppet och båda tyckte att det var riktigt kul.

– Det var kul, men jag är verkligen inte i form just nu, nästa år lovar jag att jag ska springa på under 25 minuter. Jag ska börja träna med löpargruppen TSM - så nästa år kommer jag vara i form, skrattar Maria.

– Jag håller med, det var ett riktigt trevligt lopp och vi kommer garanterat att springa nästa år igen, säger Helena.